Okonor Kesu DióKesu, vår fina cashewnöt från Ungern.


Har länge beundrat de fina katterna från Okonors i Ungern, har även varit i kontakt med uppfödaren Lazlo i omgångar. Men lång och dyr karantän eller att Lazlo inte har haft möjlighet att hålla kvar en hane i 8 månader tills den får godkända titrar för rabies, har satt käppar i hjulen. Med de nya möjligheterna från jordbruksverket har vi äntligen en Okonorkatt i huset.

Vi tycker förstås att han är fin, men att han skulle ha ett så fantastiskt temperament som han har hade vi bara kunnat drömma om. Nu förstår jag dem som köper katt från Okonor bara för att de vet att de får katter med ett otroligt trevligt sätt.

Kesu Dió betyder just cashewnöt på ungerska och därför är Cashew och Kesu de namn vi mest använder oss av på honom. .

Kesu är tyvärr en hane som strilar mycket och han har därför fått ett eget hus att bo i. Hans sambo är Zoom, som inte förstått att när man är kastrerad skall man sluta att strila, och Lill-Fina. Kesu kommer ut i koppel minst en gång per dag oavsett väder. Det får vara riktigt dåligt väder om han skall hålla sig inne. För vem vet? Kanske finns det en villig hona därute. Hans sambos är mer svårflörtade, Zoom kan gå ut i snön om det är vindstilla och inte snöar. Lill-Fina håller sig till toppenväder innan hon sticker ut näsan.

Kesu är pappa till J-, K- och L-kullen, i J-kullen har vi behållit Norpan, S*Asynjas Jo-Anna. Vi är otroligt nöjda med de fina ungarna han lämnat och hoppas att vi får en del fina kullar till på honom, innan han går i pension.

Kesu är PRA-fri

Här kan du se Kesus stamtavla.